Na slovensko-ukrajinskej hranici zadržali v sobotu 11 cudzincov

21.10.2012 Snina

Snina/Sobrance 21. októbra (TASR) – Dovedna 11 cudzincov zadržali v sobotu (20. 10.) hliadky oddelení hraničnej kontroly Policajného zboru (OHK PZ) na slovensko-ukrajinskej hranici. TASR dnes informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

V sobotu krátko po 8. h hliadka v katastri obce Uličské Krivé, okres Snina, zadržala občana Ruskej federácie a jedného Gruzínca, ktorí prešli na slovenské územie neoprávnene, mimo hraničný priechod. Obaja prejavili záujem požiadať o azyl na území SR, a preto ich previezli do Záchytného tábora v Humennom.

V katastri tej istej obce zadržala hraničná polícia popoludní ďalších štyroch nelegálnych migrantov, ktorí pochádzajú zo Somálska. Tí prekročili hranicu nelegálne a nemali cestovné doklady. Do ďalšieho rozhodnutia budú v miestnosti pre dočasne umiestnených cudzincov na OHK PZ Ulič.

Kopernická doplnila, že krátko nato kontrolovali policajti OHK PZ Podhoroď v katastrálnom území obce Ruský Hrabovec, okres Sobrance, štátneho príslušníka Turecka, ktorý nemal cestovné doklady.

"Cudzinec prejavil záujem požiadať o politický azyl na území Slovenska. Dnes bude prevezený do Záchytného tábora v Humennom," konštatovala hovorkyňa.

Ďalších štyroch cudzincov, ktorí nelegálne vstúpili na slovenské územie, objavila hliadka hraničnej kontroly krátko pred 19. h v lesnom poraste asi kilometer od hranice v katastri obce Ubľa, okres Snina. Išlo o rodičov a dve maloleté deti z Afganistanu.

"Zdravotný stav mladšieho dieťaťa bol zhoršený, preto ho previezli spolu s matkou vozidlom rýchlej zdravotníckej pomoci na detské oddelenie NsP v Snine. Staršie dieťa spolu s otcom previezli na OHK PZ Ubľa," uzavrela Kopernická.
 

Vyberte región